Олександр Заїка - учасник Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України

Сьогодні, 3 червня, у складі делегації Луганської області керівник Лисичанської міської військово-цивільної адміністрації Олександр Заїка бере участь у засіданні Палати місцевих рад Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, який проходить у місті Хмельницький.

Також на конгресі Луганщину представляють голова Сєвєродонецької районної державної адміністрації Роман Власенко, голова Сватівської районної ради Людмила Русанова, керівник Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації Олександр Стрюк та голова Новопсковської селищної територіальної громади Вадим Гаєв.

Сьогодні засідання Палати місцевих рад розпочалось з обрання голови та заступників, схвалення Регламенту роботи та затвердження інших організаційних питань.

Учасники розглядатимуть низку важливих питань, серед яких: неналежне фінансування районних рад для здійснення ними повноважень, передача професійно-технічних училищ у комунальну власність, реформування системи архітектурно-будівельного контролю, а також обговорять проблемні питання щодо підготовки до опалювального сезону та забезпечення енергоефективності.

Ця зустріч є початком конструктивного діалогу між центром та громадами, а прийняті учасниками прозорі та дієві рішення стануть пріоритетом для держави.

Нагадаємо, що 25 лютого 2021 року Президент України Володимир Зеленський підписав Указ № 73/2021 «Про Конгрес місцевих та регіональних влад при Президентові України».