На Луганщині відзначають День захисту дітей

Сьогодні, 1 червня, День захисту дітей у Луганській області розпочався з церемонії нагородження маленьких громадян та тих, хто безпосередньо причетний до захисту прав дитини. Тих, чия наполеглива робота та активна громадська позиція допомагає вирішувати проблеми дітей Луганщини.

Зустріч відбулась у Лисичанській міській військово-цивільній адміністрації за участю голови Луганської обласної державної адміністрації — керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая, його заступника Катерини Безгинській та керівника Лисичанської міської військово-цивільної адміністрації Олександра Заїки.

Вітаючи присутніх зі святом, Сергій Гайдай зазначив, що для нього люди, які створюють великі прийомні родини, виховують багато дітей — герої. «Навіть не уявляю, що в сім’ї може буди більше п’яти дітей. З кожним треба займатися, спілкуватися, допомагати. Це велика відповідальність. Усім батькам, опікунам, велика шана, низькій уклін. Добру справу ви робите. Ми зі свого боку, теж хочемо внести свій вклад у розвиток як ваших, так й усіх дітей Луганщини. В першу чергу, укріпити їх здоров’я, спортивно розвивати. Тому в рамках президентської програми „Здорова країна“ заплановано будівництво 215 спортивних майданчиків по всій області, з яких 75 будуть побудовані в цьому році».

Очільник області нагородив Листами подяки облдержадміністрації опікунів та співробітників служб у справах дітей області, а також найактивніших дітей.

За значний внесок у вирішення питань соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, створення сприятливих умов для їх всебічного розвитку і виховання, високий професіоналізм, відданість справі Сергій Володимирович вручив Листи подяки Луганської ОДА головному спеціалісту служби у справах дітей Лисичанської міської військово-цивільної адміністрації Наталії Гончаровій, головному спеціалісту служби у справах дітей Кремінської міської ради Аліні Шульц, опікунам зі Щастинського району Анатолію Клюненкову, Галині Сафоновій та Світлані Чернівській, опікунам зі Старобільського району Володимиру Ковалю та Наталії Скоковій, опікуну зі Сватівського району Ірині Щербиніній.

До привітань приєдналась й начальник служби у справах дітей обласної державної адміністрації Раїса Родіна, яка, в свою чергу, відзначила Подяками служби старосту Бараниківського старостинського округу Біловодської селищної ради Володимира Горбуліча та директора Лисичанського Центру соціально-психологічної реабілітації дітей Наталію Кузьменко. Також Грамотами служби у справах дітей обласної державної адміністрації за високі досягнення у навчанні, активну участь у культурному та суспільному житті нагороджені Дар’я Гончаренко (Сєвєродонецький район), Володимир Коваль (Старобільській район), Дар’я Лященко та Сергій Овчаренко (Сватівській район), Марія Грищенко та Денис Зиков (Щастинський район).