Засідання комісії з розгляду заяв деяких категорій осіб про виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення відбулось у Лисичанську

Вчора, 15 квітня, у Лисичанській міській військово-цивільній адміністрації (далі — ВЦА) під головуванням заступника керівника Лисичанської міської ВЦА Євгена Наюка відбулося засідання комісії з розгляду заяв деяких категорій осіб про виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення.

Під час засідання було розглянуто три питання про призначення грошової компенсації відповідно до Порядку виплати грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 18.04.2018 № 280 (далі — Порядок).

Зокрема, члени комісії розглянули документи двох внутрішньо переміщених осіб, які визнані учасниками бойових дій з числа учасників АТО/ООС та звернулись за призначенням грошової компенсації.

За результатами роботи комісії по одній заяві прийнято позитивне рішення про призначення грошової компенсації відповідно до умов пунктів 5, 17 Порядку та визначено розмір грошової компенсації. Іншій особі, відмовлено у задоволенні заяви про призначення грошової компенсації згідно з пункту 14 Порядку.

Також, членами комісії відповідно до пункту 5 Порядку переглянуте раніше прийняте рішення про призначення грошової компенсації за нововиявленими обставинами. А саме, у зв’язку зі зняттям з квартирного обліку внутрішньо переміщеної особи, яка захищала незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України. За результатом перегляду, зазначеній особі відмовлено у виплаті грошової компенсації згідно з пункту 14 Порядку.

На сьогодні грошова компенсація за належні для отримання жилі приміщення призначена 63 особам на загальну суму 71 068,4 тис. грн.

Управління соціального захисту населення Лисичанської міської ВЦА