У Лисичанську розглянули питання щодо недопущення виникнення надзвичайної ситуації державного рівня

 Сьогодні, 12 лютого, у військово-цивільній адміністрації (далі — ВЦА) м. Лисичанська відбулося засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (далі — ТЕБ та НС). Засідання пройшло під головуванням заступника керівника ВЦА з питань безпеки та громадського порядку — першого заступника голови місцевої комісії ТЕБ та НС Станіслава Мосейка.

Позачергове засідання комісії було скликане у зв’язку з загрозою виникнення надзвичайної ситуації з обмеженням постачання електричної енергії та газу на об’єкти КП «Лисичанськтепломережа».

 

Як доповів начальник житлово-комунального господарства ВЦА м. Лисичанська Віталій Сахань, незважаючи на проведену низку заходів ВЦА м. Лисичанська спільно з КП «Лисичанськтепломережа» щодо недопущення припинення постачання газу та електричної енергії на об’єкти КП «Лисичанськтепломережа», 9 лютого 2021 року Луганська обласна державна адміністрація отримала від ТОВ «ЕНЕРА СХІД» лист щодо обмеження постачання електричної енергії на об’єкти КП «Лисичанськтепломережа», у зв’язку з боргом, який станом на 08.02.2021 становить 17.3 млн. грн.

 Окрім того, АТ «Луганськгаз» 9 лютого направив КП «Лисичанськтепломережа» попередження про припинення газопостачання у зв’язку з боргом, який становить 13 085 844,69 грн.

«Дії вищезазначених підприємств з припинення газо- та електропостачання у період опалювального сезону є недопустимими та можуть привести до наслідків, які класифікуються як надзвичайна ситуація державного рівня», - зауважив Віталій Геннадійович.

Після розгляду критичної ситуації, яка склалась на комунальному підприємстві «Лисичанськтепломережа», комісія зобов’язала керівників управління ЖКГ ВЦА м. Лисичанська та КП «Лисичанськтепломережа» провести перемовини з АТ «Луганськгаз», ТОВ «ЕНЕРА СХІД», ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання» стосовно недопущення припинення поставок газу та електричної енергії в період опалювального сезону та попередити про те, що їх умисні дії можуть привести до наслідків, які класифікуються як надзвичайна ситуація державного рівня.

У випадку припинення електроенергії і газопостачання на об’єкти КП «Лисичанськтепломережа» керівництву комунальних підприємств міста вжити необхідних заході щодо недопущення розмерзання мереж водо- та теплопостачання на підпорядкованих їм об’єктах.

Також рішенням членів комісії був затверджений план першочергових (невідкладних) запобіжних заходів та робіт на об’єктах і територіях з ризиком виникнення надзвичайних ситуації на 2021 рік у м. Лисичанську та погоджений графік оцінки стану готовності захисних споруд, які розташовані на території міст Лисичанська, Новодружеська та Привілля на 2021 рік.