У Лисичанську відбулось засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

Сьогодні, 14 січня, у військово-цивільній адміністрації (далі — ВЦА) м. Лисичанська відбулось засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (далі — ТЕБ та НС) під головуванням керівника ВЦА Олександра Заїки.

Під час засідання члени комісії, розглянувши питання про запобігання виникнення на території ВЦА міста Лисичанськ надзвичайних ситуацій, пов’язаних з ускладненням погодних умов, мінімізації їх негативних наслідків та оперативного реагування на них вирішили зобов’язати керівників підприємств, установ, організацій забезпечити виконання розпорядження керівника ВЦА м. Лисичанська від 09.09.2020 № 300 «Щодо утримання вулично-дорожньої мережі м. Лисичанськ в осінньо-зимовий період 2020-2021 років» та Плану заходів щодо запобігання виникненню надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру і пожежної безпеки на території міст Лисичанськ, Новодружеськ, Привілля в осінньо-зимовий період 2020-2021 років, затвердженого рішенням місцевої комісії з питань ТЕБ та НС від 30.10.2020 протокол № 5.

Також комісією було розглянуто звернення Мирнодолинської селищної ради щодо недопущення відключення електричної енергії на двох насосних станцій смт. Мирна Долина та с. Біла Гора, що приведе до відключення мешканців вищевказаних селищ від єдиного джерела водопостачання. Вирішено визначити головним розпорядником з оплати за спожиту еклектичну енергію, транспортування та розподіл управління житлово-комунального господарства ВЦА м. Лисичанська для недопущення відключення вищезазначених об’єктів до їх передачі у власність Лисичанської територіальної громади.

Окрім того, члени комісії вирішили посилити заходи щодо недопущення загибелі та травмування людей на водних об’єктах Лисичанська під час святкування Хрещення Господнього 19 січня 2021 року.