У Лисичанську відбулось засідання місцевої комісії з питань ТЕБ та НС

Сьогодні, 1 жовтня, у військово-цивільній адміністрації (далі — ВЦА) м. Лисичанськ відбулося засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням керівника ВЦА м. Лисичанська Олександра Заїки.

Головне питання порядку денного екстреного засідання комісії — недопущення виникнення надзвичайної ситуації на території міст Лисичанськ, Новодружеськ, Привілля у зв’язку з ускладненням погодних умов та виникненням великої кількості пожеж.

«Останнім часом встановилась суха та вітряна погода. Пориви вітру сягають 30 м/с. За останню добу підрозділи ДСНС м. Лисичанська виїжджали 20 разів на гасіння пожеж різної складності. Запаси паливно-мастильних матеріалів (ПММ) вичерпуються. Для своєчасного реагування на пожежі, які виникають в умовах сильного поривчастого вітру та несуть загрозу швидкого розповсюдження на великі площі міське управління ГУ ДСНС України у Луганській області потребує додаткового виділення ПММ з місцевого матеріального резерву», — доповів т.в.о начальника Лисичанського міського управління ГУ ДСНС України у Луганській області Денис Роднюк.

Начальник управління житлово-комунального господарства Віталій Сахань зазначив, що від сильних поривів вітру отримали пошкодження шиферні покрівлі на житлових будинках Лисичанських ЖЕК №№ 1, 3, 6. На лінії електропередач в багатьох місцях впали гілки дерев та викликали пориви дротів. Знеструмленими залишилось багато споживачів електричної енергії в тому числі насосні ЛКСП «Лисичанськводоканал». Виникає потреба в організації підвозу води мешканцям міста та на об’єкти соціальної сфери.

Вважаючи вищезазначене, члени комісії одностайно підтримали рішення про виділення з місцевого матеріального резерву 1650 літрів бензину А-92, 700 літрів дизельного пального та 130 листів шиферу.

Також під час засідання очільник міста Олександр Заїка разом з керівниками комунальних служб скоординували дії щодо швидкого відновлення водопостачання та електропостачання, відсутність яких зумовлена поривами ліній електропередач.

Ситуація у місті склалася критична. Дякую всім, хто залучений для її поліпшення. Продовжуємо працювати в оперативному режимі задля збереження, того що маємо. Це наше місто і ми маємо зробити все, щоб мешканці жили у комфортних умовах, — підсумував Олександр Заїка.

Розпорядження керівника військово-цивільної адміністрації міста Лисичанськ віл 01.10.2020 № 489 «Про виділення матеріальних цінностей з місцевого матеріального резерву»