Міський голова Сергій Шилін вручив медаль «Мати-героїня» Ірині Миколаївні Рябцевій

Сьогодні, 30 червня, міський голова Сергій Шилін привітав та вручив медаль «Мати-героїня» Ірині Миколаївні Рябцевій, яка народила і виховала шістьох дітей.

Нагадаємо, що члени Координаційної ради з питань сім’ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім’ї та протидії торгівлі людьми на засідання 9 грудня 2019 року вирішили порушити клопотання перед обласною владою про присвоєння почесного звання України «Мати-героїня» Ірині Рябцевій, а далі — перед владою вищого рівня.

Напередодні Дня матері, Президент України Володимир Зеленський підписав Указ № 170 від 08 травня 2020 року про присвоєння почесного звання «Мати-героїня».

Відзначимо, що жінкам, які народили та виховали до восьмирічного віку п’ятьох і більше дітей, у тому числі дітей, усиновлених у встановленому законодавством порядку, враховуючи вагомий особистий внесок у виховання дітей у сім’ї, створення сприятливих умов для здобуття дітьми освіти, розвитку їх творчих здібностей, формування високих духовних і моральних якостей, присвоюється почесне звання «Мати-героїня».