22 червня - День Скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні

22-го червня 1941 року, о 4.00 годині ранку страшне слово «війна» увірвалося в життя людей. Затамувавши подих, всі слухали урядове повідомлення про напад фашистської Німеччини. Важкою трагедією був початок війни, але всі вірили, що ворог буде розбитий, і перемога настане. Сьогодні вже мало лишилося серед нас тих, хто зі зброєю в руках захищав Батьківщину. Та всі, хто здобував Перемогу, навічно залишаться у вдячній пам’яті нащадків, а спомин про них передаватиметься з покоління у покоління.

Щороку 22 червня на виконання Указу Президента від 17.11.2000 року № 1245 український народ вшановує світлу пам’ять мільйонів земляків, загиблих під час війни 1941–1945 років, їх подвиг та жертовність.

Цей день наповнений трагічними спогадами і болем. Найкривавіша в історії світу війна принесла незліченні жертви і страждання, масовий терор, смерть та руйнування. Гірка доля не оминула жодну українську родину.

Схиляємо голови перед мужністю і нескореністю нашого народу, який знайшов у собі сили вистояти і вижити, який піднявся на бій і переміг у героїчній боротьбі. Їх життєвий часопис — уроки справжньої мужності та патріотизму для сучасників.