5 грудня - Міжнародний день волонтера

Щорічно 5 грудня ми відзначаємо Міжнародний день добровольців в ім’я економічного і соціального розвитку. Ця дата, запропонована Генеральною Асамблеєю ООН з метою підвищення обізнаності про важливий внесок служби волонтерів, закликає спонукати ще більше людей усіх сфер діяльності пропонувати свої послуги в якості добровольців, як на Батьківщині, так і за кордоном.

Робота волонтера ґрунтується на добровільності, співчутті, солідарності з потребами та ідеями інших, а також глибокій повазі до всіх людей. Свій вільний час волонтери присвячують суспільним справам, беручи участь в акціях, програмах соціальної взаємодопомоги, культурного просвітництва. Досить часто волонтери ризикують своїм життям, не чекаючи за це винагороди. Волонтерська діяльність, як прояв милосердя та благодійності, буде існувати до тих пір, поки існує потреба людей в допомозі та соціальній підтримці.

У цей святковий день вітаємо всіх волонтерів нашого міста зі святом! Прийміть найтепліші вітання та побажання здоров’я, миру, натхнення і благополуччя. Висловлюємо вам слова подяки за вашу безкорисливу працю на благо процвітання добра на землі, за щиру допомогу і небайдужість.

Міський голова Сергій Шилін,

Лисичанська міська рада та її виконавчий комітет