Міський голова Сергій Шилін бере участь у XV українському муніципальному форумі

Сьогодні, 18 червня, міський голова Сергій Шилін бере участь у XV українському муніципальному форумі, що проходить в місті Одесса.

На запрошення Асоціації міст України (АМУ) очільники міст, об’єднаних територіальних громад (ОТГ), сел та селищ разом з представниками органів державної влади та міжнародними експертами, протягом трьох днів будуть дискутувати для вироблення спільної позиції щодо розвитку місцевого самоврядування, удосконалення законодавчої бази, подальшої децентралізації влади, відкритого врядування, підтримки економічного розвитку громад, реформування ЖКГ тощо. Зазначимо, що захід проходить у рамках проекту USAID «Розбудова курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні (ПУЛЬС)».

Форум відкрили голова АМУ Віталій Кличко та прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, а з вітальним словом до гостей звернувся Одеський міський голова Генадій Труханов, який зауважив, що пишається тим, що саме Одеса має честь приймати український муніципальний форум. Від імені голови Верховної Ради України привітала гостей народний депутат України Оксана Продан.

Віталій Кличко розповів про напрямки роботи задля удосконалення місцевого самоврядування, а Володимир Гройсман наголосив на найважливіших кроках заради подальшого успішного розвитку громад. Окрім того, Прем’єр-міністр України відповів на низку нагальних питань міських голів.

Перший день форуму продовжився низкою панельних дискусій. Очікування громад від реформи місцевого самоврядування обговорювали за участю поважних осіб: заступника міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ В’ячеслава Негоди, народного депутата, представника Голови АМУ у Верховній Раді України Оксани Продан, голови рахункової палати України Валерія Пацкана, Генерального секретаря Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи Андеаса Кіфера та голови Київського відділення АМУ Анатолія Федорчука.

Темою другої панельної дискусії стала «Реформа місцевого самоврядування: секторальні реформи». До неї долучилися голова комітету АМУ з питань бюджетної політики Сергій Надал, перший заступник Міністра освіти і науки України Павло Хозбей, заступники Міністрів фінансів та охорони здоров’я України Юрій Джигир та Павло Ковтонюк, генеральний директор Директорату сім’ї та соціальної підтримки населення Міністерства соціальної політики України Віталій Музиченко, заступник голови державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру Олександр Краснолуцький.

Кожна панельна дискусія проходила в форматі жвавого діалогу, де кожен учасник міг вислови своє бачення питання.