Делегація з Лисичанська долучилася до святкування 81-річчя від дня утворення Луганської області

Цього року урочисті заходи з нагоди 81-ї річниці утворення Луганської області проходили 1 червня у Кремінній. День народження Луганщина святкувала разом з Міжнародним днем захисту дітей.

Тому, зранку на учасників свята чекала культурно-мистецька акція «БарвиLand». Акцію організували з семи тематичних майданчиків за сьома кольорами райдуги. Тут були представлені вокальна, танцювальна, акторська, спортивна зони, а також зони фото- і кіномистецтва, арт-терапії та лекторію.

Найкращі дитячі колективи Луганщини уперше стали учасниками фестивалю дитячої творчості «Моя мирна Луганщина». Їх усіх об’єднало гасло «Дитяча творчість — шлях до миру».

В урочистостях взяли участь й представники з Лисичанська: зразковий хореографічний колектив «Барвінок» під керівництвом Валентини Самбурової та ансамбль саксофоністів «Срібні фанфари» під керівництвом Алли Бандур Лисичанської дитячої школи мистецтв № 1; народна театр-студія «Лімпопо» під керівництвом Надії Бражникової Лисичанського міського Палацу культури. А делегація майстрів декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва нашого міста долучилась до обласної виставки «Традиції, що єднають», що тривала протягом дня. Лисичанські майстри представили витвори традиційного, сучасного декоративно-ужиткового мистецтва та сувенірної продукції, у кожному з яких відчувалась присутність душі та таланту майстра.

Доповнили цикл урочистих заходів пересувна виставка «Люди твої, Луганщино!», банерна виставка «Луганщино — мій дивосвіт!» та виставка дитячих творчих робіт.

Увечері відбулась урочиста церемонія нагородження державними та обласними відзнаками кращих управлінців, діячів культури та освіти Луганщини та церемонія нагородження переможців обласного огляду-конкурсу «Луганщина — світанок України».

Зазначимо, що цього року місто Лисичанськ посіло І місце у конкурсі «Луганщина — світанок України» тож Диплом І ступеня за вагомий внесок у розвиток української культурної самобутності, відродження національної самосвідомості, підтримку та розвиток різножанрового мистецтва Луганщини було вручено представнику міста — керуючому справами Олександру Савченку.

Закінчились урочисті заходи гала-концертом «З вірою в майбутнє» за участю кращих аматорських колективів міст та районів області. Хореографічна постановка зразкового ансамблю бального танцю «Юнліс» під керівництвом Олександра Посошка (Лисичанський міський Палац культури) викликала у глядачів захоплення та бурхливі овації.

Окрім того, цього дня на гостей свята чекав виступ гурт «БеZМеЖ» Луганської обласної філармонії та концерт гостей свята за підтримки Міністерства культури України у рамках культурно-мистецького проекту «Український Донбас»: заслуженої артистки України, найщирішого друга Луганщини Анжеліки Рудницької, народної артистки України, естрадної співачки, телеведучої Оксани Пекун, молодої і талановитої співачки, до речі, нашої землячки, Е.К.А.