Лисичанський центр науково-технічної творчості учнівської молоді нагороджено почесною відзнакою «Лідер позашкільної освіти – 2018»

21 грудня в Укрінформ пройшла прес-конференція представників влади, вчених і практиків позашкільної освіти «Позашкільна освіта — 2018: десять перемог», під час якої відбулась презентація досягнень позашкільної освіти у 2018 році та нагородження почесними відзнаками «Лідер позашкільної освіти — 2018».

У десятку лідерів 2018 року увійшов Лисичанський центр науково-технічної творчості учнівської молоді.

Почесну нагороду отримала директор ЛЦНТТУМ Лариса Лисицька. З призначенням Лариси Іванівни Центр взяв курс на зміни, на втілення новітніх технологій та напрямків діяльності. Творчий та згуртований колектив центру завжди підтримує свого лідера та готовий підхопити і розвинути будь-яку її ініціативу. Ларисі Лисицькій та її колективу вдалося зберегти та розвинути науково-технічний напрямок позашкільної освіти в Луганській області.

Зазначимо, що захід відбувся за ініціативи Міжнародної Асоціації позашкільної освіти, Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова, інженерно-педагогічного факультету, кафедри позашкільної освіти; видавничої групи «Шкільний світ», Інституту екології економіки і права, Міжнародного центру балтійсько-чорноморських досліджень та консенсусних практик.

Учасниками прес-конференції стали представники Верховної Ради України, Міністерства освіти і науки України, Національної академії педагогічних наук України, Державної служби якості освіти України, відомств, працівники органів управління освітою, закладів вищої і позашкільної освіти, громадськість та журналісти.

Під час прес-конференції обговорювались питання підтримки і розвитку інклюзивного навчання у закладах позашкільної освіти, забезпечення доступності дітей з особливими освітніми потребами; підготовка документу «Стратегія розвитку позашкільної освіти»; створення Державної служби якості освіти України; акредитація освітньої програми з позашкільної освіти у Національному педагогічному університеті імені М.П. Драгоманова; впровадження STEM-підготовки у закладах позашкільної освіти та багато інших. А ще розглядалось питання про започаткування відзначення Дня позашкілля 25.09.2018р.

За матеріалами Лисичанського центру науково-технічної творчості учнівської молоді