Ми пишаємось героїзмом, силою духу та мужністю тих, хто наближав День визволення нашої держави!

28 жовтня наша країна святкуватиме 74-ту річницю визволення від фашистських загарбників. Цього дня 1944 року було визволено найзахідніший регіон України — Закарпаття. Тому саме цю дату визначено Указом Президента від 20 жовтня 2009 року, як День визволення України від фашистських загарбників.

Сьогодні, 26 жовтня, напередодні цієї дати, за вагомий особистий внесок у розвиток ветеранського руху, патріотичне виховання молоді та активну громадську діяльність секретар міської ради Едуард Щеглаков вручив Почесні грамоти Луганської обласної державної адміністрації члену Координаційної ради області та України Союзу шахтарів-інвалідів, регерсників та постраждалих на виробництві, Почесному громадянину міста Новодружеськ, голові Лисичанської міської організації ветеранів прикордонних військ «Союз-кордон» Миколі Івановичу Лазарєву та Почесному громадянину Лисичанська, Почесному ветерану України, голові первинної організації ветеранів мікрорайону содового заводу Михайлу Петровичу Цариннику.

Також Едуард Іванович висловив слова вдячності всім, хто наближав День визволення нашої держави та побажав здоров’я, мирного неба, підтримки та розуміння близьких, добробуту у родинах.

Керівництво міста, представники органів державної влади та місцевого самоврядування, комунальних підприємств, активісти ветеранського руху пройшли урочистою ходою до братської могили «Вічний вогонь», де відбулась церемонія покладання квітів.

«Ми пишаємось героїзмом, силою духу та мужністю наших ветеранів, які у ті буремні роки звільняли від окупантів рідну землю та багато європейських країн, а згодом, у надзвичайно важких умовах, відбудовували зруйновані міста та села, відроджували економіку, плекали наше мирне майбутнє», — підкреслив секретар міської ради.