Організація роботи експертних комісій

Під такою назвою 28 квітня у приміщенні архівного відділу Лисичанської міської ради відбувся семінар-нарада. На семінар були запрошені відповідальні за архіви підприємств, установ та організацій міста, в діяльності яких утворюються документи Національного архівного фонду: відділу освіти Лисичанської міської ради, Лисичанського міського суду, управління Держгеокадастру у м. Лисичанську, Лисичанського гірничого технікуму, ПАТ «Лисичанськвугілля», Лисичанського державного медичного училища, ВП «Шахта імені Д.Ф. Мельникова» ПАТ «Лисичанськвугілля», КУ «ТМО м. Лисичанськ».

В ході семінару були розглянуті питання, з якими найчастіше стикаються експертні комісії: проведення експертизи цінності документів, впорядкування документів, складання описів справ постійного зберігання та з кадрових питань (особового складу), формування документів у справи. Присутні були ознайомлені зі змінами у нормативно-правовому забезпеченні архівної сфери.

Також начальник архівного відділу Олена Гайдук звернула увагу присутніх на необхідність прискорення процесу передавання документів постійного строку зберігання, які зберігаються в установах понад встановлені терміни, до архівного відділу.

Відбулося активне обговорення вищевказаних питань, що зайвий раз свідчить про те, що подібні заходи важливі для підприємств, установ, організацій — джерел формування Національного архівного фонду України, які знаходяться в зоні комплектування архівного відділу Лисичанської міської ради.

Архівний відділ Лисичанської міської ради