У Лисичанську провели акцію «Я - не товар. Стоп торгівлі людьми!»

Сьогодні, 30 липня, до Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми, у місті Лисичанську працівники відділу сім’ї, молоді та спорту міської ради та Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді провели акцію «Я — не товар. Стоп торгівлі людьми!». Метою заходу є підвищення інформованості громадськості про проблему торгівлі людьми, привернення уваги до тяжкого становища мільйонів жінок, чоловіків і дітей з усіх куточків світу, які стали жертвами торгівлі людьми, а також заохочення людей активно допомагати і протидіяти цьому злочину.

Під час заходу серед мешканців міста розповсюджувалась література у вигляді листівок, брошур, пам’яток «Твій безпечний шлях до мети», «Правила безпечної подорожі» «Торгівля людьми. Розпізнай небезпеку вчасно» і інше, сумки та шари із логотипом («#людина НЕ товар).

Зазначимо, що акція проводилась в рамках проекту «Поширення Національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми в Україні» за фінансової підтримки уряду Канади, координатору проектів ОБСЕ в Україні та Регіонального правозахисного соціолого-освітнього центру «Жінки Донбасу».

Консультацію з питань протидії торгівлі людьми можна отримати звернувшись до відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Лисичанської міської ради за адресою: м. Лисичанськ, вул. Сєвєродонецька, 62, кабінет № 38 (начальник відділу), № 37 (спеціалісти відділу), та за телефонами: (06451) 73543, або 7-29-39;

та/або звернувшись на Національну «гарячу лінію» за загальноєвропейським номером (116123). Даний номер є безкоштовним з мобільних телефонів. Лінія працює анонімно та конфіденційно.