Сергій Шилін зустрівся з представниками NRC (оновлено)

Сьогодні, 26 лютого, міський голова Сергій Шилін зустрівся з представниками Норвезької Ради у справах біженців в Україні (NRC): провідним спеціалістом департаменту «Укриття» представництва NRC в Україні Антуаном Барб'є та координатором департаменту «Укриття» відділу непродовольчої допомоги представництва NRC в Україні Віталієм Єфименко. Також у заході взяли участь завідувач Сектору у Луганській області Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Сергій Копилов, начальники управління капітального будівництва та відділу з обліку, розподілу та приватизації житла Лисичанської міської ради Світлана Земляна та Тетяна Перепелиця.

Під час зустрічі представники Норвезької Ради у справах біженців в Україні (NRC) представили концепцію програми Німецького державного банку KfW щодо забезпечення соціальним житлом внутрішньо переміщених осіб (ВПО) у Луганській області та участь NRC в реалізації вищезазначеної програми. Проект, який передбачається втілити в Лисичанську та ще декількох містах нашого регіону, полягає в реконструкції будівель та наданні квартир в довгострокову оренду з подальшим правом викупу. Ця Програма має допомогти сім’ям переселенців, що не мають власного житла, отримати особисту квартиру. Також представники NRC навели приклади реалізації подібних проектів в інших країнах, що постраждали від військових конфліктів.

Міський голова Сергій Шилін та представники міської ради одноголосно підтримали пропозицію гостей та найближчим часом мають надати інформацію про об’єкти, що візьмуть участь у реалізації проекту в нашому місті.