У Лисичанську відбулась прес-конференція «Місто у безпеці: співпраця для виявлення та вирішення питань безпеки Лисичанська»

Сьогодні, 23 лютого, керуючий справами Лисичанської міської ради Олександр Савченко взяв участь у прес-конференції на тему «Місто у безпеці: співпраця для виявлення та вирішення питань безпеки Лисичанська» в рамках ініціативи «Права людини та правосуддя», що проходила в приміщенні в приміщенні Лисичанської центральної бібліотеки. Організатором заходу виступила громадська організація «Фонд громад «Знання і справедливість».

У заході також взяли участь начальник Лисичанського міського управління ГУ ДСНС України у Луганській області, полковник служби цивільного захисту Сергій Мазалов, патрульні поліцейські, представники громадськості та засобів масової інформації.

Олександр Савченко проінформував присутніх про виконання Міської програми профілактики злочинності, метою якої є забезпечення публічної безпеки і порядку, безпеки дорожнього руху; охорони прав і свобод людини, а також інтересів суспільства і держави; протидія злочинності; надання в межах, визначених законом, послуг з допомоги особам, які з особистих причин або внаслідок надзвичайних ситуацій потребують такої допомоги. Також керуючий справами зазначив, що у виконанні Програми задіяні правоохоронні органи, управління та відділи міської ради, комунальні підприємства, медичні установи. Користуючись нагодою, Олександр Олександрович подякував правоохороннім органам та рятувальникам за тісну співпрацю в рамках цієї Програми.

У свою чергу голова громадської організації «Фонд громад «Знання і справедливість» Павло Федик подякував Олександру Савченко та керівництву Лисичанської міської ради за підтримку ініціативи «Права людини та правосуддя», що сприятиме підвищенню підзвітності та довіри до територіальних підрозділів Національної поліції України через розбудову співпраці між ініціативними групами громадян, які виступають за порядок та безпеку на території міста, міською владою та поліцією задля зменшення рівня злочинності.