Сергій Шилін зустрівся із надзвичайним і повноважним послом Посольства Королівства Бельгія в Україні паном Люком Якобсом

Сьогодні, 22 лютого, міський голова Сергій Шилін зустрівся із надзвичайним і повноважним послом Посольства Королівства Бельгія в Україні паном Люком Якобсом. Також у заході взяли участь заступник міського голови Ігор Ганьшин, керуючий справами міської ради Олександр Савченко, другий секретар Посольства Королівства Бельгія в Україні пан Дірк Декостер і представник UNDP Юлія Самус.

Питання збереження історичної спадщини Бельгії на території Лисичанська, а саме будівель, які були зведені бельгійцями наприкінці ХІХ — на початку ХХ століття стало метою цієї зустрічі. Нажаль, більша частини цих будівель перебуває в руйнівному стані. Міський голова Сергій Шилін у своїй промові підкреслив історичну цінність та важливість збереження пам’яток архітектури на території нашого міста. У свою чергу пан Люк Якобс розділив стурбованість міського голови та зазначив, що Лисичанськ з його історичною спадщиною займає особливе місце в серцях бельгійців.

Окрім того, були обговорені питання економічного розвитку Лисичанська, підтримки малого та середнього бізнесу, соціальних потреб мешканців міста та вимушених переселенців тощо.

На згадку про зустріч Сергій Шилін та пан Люк Якобксон обмінялись пам’ятними подарунками.

Пан Люк Якобс вручив міському голові Премію Бельгійської спадщини за кордоном 2017 Міністерства закордонних справ, міжнародної торгівлі і співробітництва Бельгії з метою розвитку та Фонду короля Бодуена промисловому об'єкту «Любімов, Сольве і Ко», що надає право нашому місту брати участь в грантових програмах на відновлення архітектурної спадщини.