Пам'яті Небесної Сотні присвячується...

Під такою назвою сьогодні, 20 лютого, в Лисичанському краєзнавчому музеї пройшов урочисто-траурний захід.

До музею завітали заступник Лисичанського міського голови Ігор Ганьшин та керуючий справами міської ради Олександр Савченко; рятувальники на чолі з начальником Лисичанського міського управління ГУ ДСНС України у Луганській області, полковником служби цивільного захисту Сергієм Мазаловим; прикордонники оперативно-бойової прикордонної комендатури «Лисичанськ», що базуються в нашому місті; студенти Лисичанського державного гірничо-індустріального коледжу, ДВНЗ «Лисичанський нафтохімічний технікум» та Донбаського державного технічного університету.

Під час заходу лунали зворушливі тематичні вокальні номери у виконанні вихованців та працівників палаців культури міста. До уваги присутніх були представлені відеоролики зі спогадами трагічних подій Революції Гідності та портретами загиблих. Пам’ять про них вшанували хвилиною мовчання, а на столі запалили символічну лампадку пам’яті.

Керуючий справами Олександр Савченко від імені Лисичанської міської ради подякував прикордонникам та військовослужбовцям, що сьогодні зі зброєю у руках відстоюють кордони нашої країни, а також рятувальникам, що приймали активну участь у налагодженні цивільного життя після подій 2014 року. Олександр Олександрович звернувся до молоді з проханням пам’ятати про патріотичні подвиги простих людей, робити правильні висновки та впевнено дивитися в майбутнє.

Від імені молоді на заході виступила студентка Донбаського державного технічного університету Юлія Кандаурова. Вона відзначила сміливість, цілеспрямованість, справедливість, мужність сильних духом Героїв Небесної Сотні, які живуть в наших серцях. Ці хлопці зовсім не хотіли визнання героя, а просто дуже любили свою Батьківщину, — зазначила Юлія. Також вона закликала молодь пам’ятати героїв та будувати сильну та вольову країну, про яку вони мріяли.

20 лютого в Україні відзначається День Героїв Небесної Сотні, встановлений Указом Президента України з метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року — лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.