30 вересня - День усиновлення

Враховуючи суспільну значущість усиновлення в забезпеченні права кожної дитини на виховання в сім’ї, з метою підтримки та розвитку національного усиновлення Указом Президента України затверджено відзначати щорічно 30 вересня День усиновлення. Мета цього свята полягає в підтримці та розвитку національного усиновлення.

Саме в цей день, Православною Церквою шануються мучениці Віра, Надія, Любов та їх мати Софія. Віра, Надія і Любов — основні християнські чесноти, вони є символом милосердя і добра по відношенню до людей і вважається, що саме вони є найкращими покровителями цього свята.

Усиновлення — це особлива дорога батьківства. Благородна і складна, переповнена емоціями, очікуваннями, тривогами і обов’язково надбаннями — і дитини, і дорослого.

В День усиновлення хочеться подякувати всім усиновителям, співробітникам дитячих будинків, прийомним батькам, опікунам, піклувальникам, співробітникам служб у справах дітей — усім, хто причетний до цього свята. Доброта і любов — головне, що ми повинні дарувати дітям. Адже діти — це наша надія і наше майбутнє. Щоб ця надія здійснилася, ми, дорослі, повинні пам’ятати про свою відповідальність, піклуватися про кожну дитину, а особливо про дітей, які залишилися без батьківської опіки. Турбота про них — наша спільна мета, обов’язок суспільства, держави.