День усиновлення

30 вересня, в День святих Віри, Надії та Любові і матері їх Софії, відзначається День усиновлення в Україні. Цей день є символом милосердя і добра по відношенню до людей. Днем заснування свята є 30 вересня 2009 року.

В день, коли на світ з’являється малюк, щасливі батьки сяють посмішками. Нові незвичні ролі — мама, тато. Вони відчувають себе іншими людьми — відповідальнішими, дорослішими, досвідченішими. Але є батьки, які стають мамами і татами не в момент народження малюка, а тоді, коли цей малюк трішечки підріс, набув свого життєвого досвіду, навіть, зневірився у тому, що на світі є добрі та люблячі дорослі батьки, які прийшли до батьківства шляхом усиновлення.

Усиновлення — тема надзвичайно публічна. Це пріоритетна форма влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Практично усиновлення є формою влаштування дитини шляхом юридичного заміщення її функціонально-деформованої біологічної сім’ї іншою. Основним завданням такого заміщення є подолання процесу «соціального відторгнення» дитини-сироти чи дитини, позбавленої батьківського піклування, з боку суспільства, залучення її до нормального процесу природного буття, але у складі іншої сім’ї, а іноді навіть і під іншим іменем.

Турбота про них — наша спільна задача, обов’язок міста, суспільства, держави. Розвиток дитячої охорони здоров’я, забезпечення права дітей на отримання якісної освіти, збереження і розширення мережі соціально-культурних і спортивних закладів є пріоритетними напрямами соціальної політики нашого міста

Дітям, які втратили родину, може допомогти кожен, хто небайдужий: одні — усиновлять, інші — допоможуть дитині знайти батьків, треті — нададуть фахову консультацію тим, хто виявив бажання усиновити, або тим, хто вже усиновив.

На сьогоднішній день у нашому місті створено 8 прийомних сімей, в яких виховуються 13 дітей, 2 дитячих будинку сімейного типу в яких виховуються 15 дітей. 64 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, котрі перебувають у дитячих державних закладах з нетерпінням чекають на свої родини. Не лишайтеся байдужими до дитячих доль!

Усиновлення — це особлива дорога батьківства: благородна і складна, переповнена емоціями, очікуваннями, тривогами. Тому, саме в цей день — День усиновлення, у справах дітей Лисичанської міської ради від щирого серця вітає тих відважних батьків, які здійснили цей відповідальний крок і взяли дитину у свою родину: бажаємо їм розуміння, доброти, терпіння та здоров’я.

Хай щедрість та милосердя Вашої душі заради наших дітей примножується з кожним днем!

Служба у справах дітей Лисичанської міської ради