Освітяни нашого міста - переможці ІХ Міжнародного Фестивалю педагогічних інновацій

21 та 22 вересня на базі Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради відбувся ІХ Міжнародний Фестиваль педагогічних інновацій.

Цього року для участі у Фестивалі надійшло 316 робіт із 22 областей України, а також Білорусі, Польщі та Сполучених Штатів Америки. Роботи були представлені за такими номінаціями: «Інновації у сфері дошкільної освіти»; «Інновації в організації навчально-виховного процесу в загальноосвітньому та позашкільному навчальних закладах»; «Інновації в управлінні загальноосвітніми навчальними закладами»; «Інновації у неперервному розвитку професійної компетентності педагогічного працівника».

На Фестиваль було запрошено 70 переможців, серед яких були педагоги нашого міста, а саме: завідувач ДНЗ № 4 «Росинка» Наталія Боднар та вихователь-методист Ганна Варган; вихователь-методист ДНЗ № 8 «Світлячок» Наталія Косенко та вихователі Марина Григоренко, Ірина Новікова та заступники директора Лисичанської багатопрофільної гімназії Олена Задирака та Вікторія Щеглакова.

В рамках Фестивалю учасники ознайомились з сучасними підходами до впровадження педагогічних інновацій, які майстерно презентувалися досвідченими науковцями, викладачами, вчителями з навчальних закладів Луганської, Житомирської, Донецької, Черкаської, Закарпатської областей, міста Київ. Доповідачі демонстрували розмаїття методико-педагогічних ідей, орієнтовні шляхи реалізації нового змісту освіти та розбудови Нової української школи. Обговорювали проблеми, пов’язані з пошуком шляхів до нової школи через співпрацю та партнерство, визначенням орієнтирів демократизації сучасного освітнього середовища, можливостей підготовки дітей з особливими освітніми потребами до життєдіяльності у сучасному суспільстві.

Освітяни нашого міста виступили на секційних засіданнях де презентували досвід своєї роботи: впровадження педагогічних інновацій, розмаїття методико-педагогічних ідей, шляхи реалізації нового змісту освіти та розбудови Нової української школи.

Протягом дев’яти років незмінним учасником фестивалю є Іван Дмитрович Бех, дійсний член Національної академії педагогічних наук України, доктор психологічних наук, директор Інституту проблем виховання Національної академії педагогічних наук України. Для педагогічної громади проводилися Наукові студії.

Бажаємо учасникам ІХ Міжнародного Фестивалю педагогічних інновацій творчого натхнення та нових здобутків!

Лисичанський методичний центр освіти