Міський голова Сергій Шилін відвідав обласний фестиваль української народної іграшки та гри

Вчора, 6 липня, напередодні стародавнього свята Івана Купала, міський голова Сергій Шилін завітав на обласний фестиваль української народної іграшки та гри. Свято проходило на березі річки Красна Кремінського району.

Фестиваль організовано Луганським обласним центром народної творчості з метою відродження, збереження і розвитку українських традицій виготовлення іграшок, популяризації народних ігор, а також залучення дітей та молоді до вивчення фольклору.

Серед дивовижнозеленого Кремінського лісу зібралися представники міст та районів Луганської області. Вони влаштовували різноманітні майстер-класи з виготовлення іграшок та їх елементів та пропонували свої чудові роботи на виставці декоративно-ужиткового мистецтва. Кукли-мотанки та різноманітні фігурки зі свіжоскошеної трави, безліч букетів польових квітів, що притаманні святу Івана Купала, а також танці з національним колоритом — все це було на святі. Найбільш яскравим інтерактивним дійством стали чарівні коні з вершниками в українських костюмах, що немов перенесли всіх присутніх в часи українського козацтва. Свято заряджало позитивом та гарним настроєм.

Зазначимо, що в заході взяли активну участь майстри декоративно-ужиткового мистецтва Лисичанська: Лариса Лисицька, Олена Кислявська, Тетяна Немченко, Катерина Янель, Надія Шконда та Раїса Немцова, а також спвробітники Лисичанського краєзнавчого музею. Вони представили на фестивалі свої чудові роботи. Театральний дуєт «Молодиці» ПК ім. М. В. Сосюри, вбраний в лялькові кукли власного виробництва в національних костюмах, став чарівною окрасою лисичанської делегації фестивалю.