У Лисичанську пройшов святковий захід до Дня Конституції

Сьогодні, 27 червня, до 21-ї річниці схвалення Конституції України у великій залі Лисичанської міської ради відбувся святковий захід.

В урочистому заході взяли участь міський голова Сергій Шилін та його заступники, секретар та депутати Лисичанської міської ради, керівники структурних підрозділів органів місцевого самоврядування та органів державної влади, керівники підприємств, установ, організацій різних форм власності, представники громадських об’єднань та засобів масової інформації.

Міський голова Сергій Шилін у вітальному слові зазначив: «21 рік тому було прийнято Основний Закон нашої держави, який закріпив права, свободи і обов’язки людини і громадянина, проголосив Україну суверенною і незалежною, демократичною, соціальною, правовою державою, а єдиним носієм і джерелом влади — український народ. За ці роки в Україні виросло нове покоління, сформувалося громадянське суспільство, яке активно впливає на політичні, економічні та соціальні процеси в нашій країні. Саме в цій співпраці ми бачимо запоруку розвитку держави, в якій найвищою цінністю є людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканність і безпека». Сергій Іванович побажав присутнім доброго здоров’я, щастя, благополуччя, впевненості у світлому і мирному майбутньому нашої країни. «Нехай кожен день буде сповнений новими досягненнями на шляху до реалізації нашої спільної мрії про економічно розвинену і політично стабільну Україну, де люди живуть в злагоді й взаєморозумінні!», — наголосив міський голова.

Також Сергій Шилін вручив листи Подяки Лисичанської міської ради за активну участь у процесах державотворення та забезпечення конституційних прав і свобод громадян, значний внесок у соціально-економічний розвиток м. Лисичанська, віддане служіння громаді міста трудовим колективам ТОВ «ЛИСПИ», ЛКАТП 032806, ТДВ «Лисичанський желатиновий завод», ТОВ ВТФ «Шарм», ПАТ «Рідкісні гази», ПАТ «Лисичанськвугілля» та його відокремленим підрозділам, ПАТ «Лисичанський склозавод «Пролетарій», ПРАТ «РЕГЕНЕРАТ», ТОВ «ЛАЙОН», ТОВ «ЕКОТЕХ»; колективам Лисичанської КЛПУ «Центральна міська лікарня ім. Титова», Луганської обласної дитячої клінічної лікарні, ВП «Лисичанський педагогічний коледж Луганського національного університету ім. Т. Шевченка»; особовому складу Лисичанського міського військового комісаріату та особовому складу Лисичанського міського управління ГУ ДСНС України у Луганській області.

Зі словами привітання до присутніх звернулась директор загальноосвітньої школи № 12 Наталя Ростовська. Вона зупинилася на значенні Конституції в освітньому процесі: «Світовий досвід свідчить, що найуспішніше розвивається та суспільна система, в якій найбільш повно розкривається розумовий та творчий потенціал людини. Саме право на освіту є одним з основних соціально-культурних прав громадян, закріплених Конституцією України. Повна загальна середня освіта є обов’язковою, зазначено в Основному Законі, а Держава має забезпечувати доступність і безоплатність отримання освіти у будь-якому навчальному закладі. Саме вільна і відповідальна та освічена особа є головною рушійною силою сучасної цивілізації, творцем всіх складових суспільства». Наталя Юріївна побажала всім відчувати себе захищеними Головним Законом України, високих досягнень, успіхів у роботі, навчанні та нових звершень заради реалізації принципів Конституції нашої Вітчизни — народовладдя, гуманізму, законності.

З вітальним словом виступив т.в.о. начальника управління патрульної поліції в містах Сєвєродонецьку, Лисичанську та Рубіжному Департаменту патрульної поліції, лейтенант поліції Юрій Орловський. «Конституція України є гарантом нашої незалежності та соборності. Заради того, щоб вона працювала було пролито багато крові і нашими предками і нашими сучасниками», — зазначив Юрій Вікторович.

Депутат Лисичанської міської ради від фракції «Опозиційний блок», начальник територіального медичного об’єднання м. Лисичанська Григорій Старченко приєднався до поздоровлень: «Вітаю зі святом всіх, хто свій труд та інтелект спрямовує на розвиток нашого міста та рідної України, всіх, хто працює заради слави та багатства нашої держави».

Приємною радістю для всіх присутніх стали чудові українські вірші у виконанні діточок та вокальні номери солістів палаців культури міста. Всі виступи мали національний колорит.

Фото у фотогалереї (24 шт.)