Хмарні сервіси в загальноосвітніх навчальних закладах як чинник створення інноваційного простору в умовах розбудови Нової української школи

Під такою назвою,11 травня, в Лисичанській спеціалізованій школі І–ІІІ ступенів № 8 відбувся Всеукраїнський науково-практичний семінар.

В роботі семінару взяли участь заступник Лисичанського міського голови Ігор Ганьшин, керівник проекту «Хмарні сервіси в освіті», доктор педагогічних наук, завідувач відділу технологій відкритого навчального середовища Інституту інформаційних технологій і засобів навчання Національної академії педагогічних наук України (ІІТЗННАПНУ) Світлана Литвинова, заступник директора з науково-експериментальної роботи ІІТЗННАПНУ Ольга Пінчук, проректор з наукової роботи Луганського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти (ЛОІППО) Ольга Касьянова. А також представники відділу освіти Лисичанської міської ради, методичних центрів освіти міст Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Старобільськ, заступники директорів шкіл та вчителі експериментальних майданчиків з міст Дніпро, Конотоп, Хмельницький, Охтирка.

Педагогічний та учнівський колективи радо вітали гостей, на лисичанській землі, в національних українських традиціях. Коровай та український рушник стали приємним подарунком.

Відрила семінар директор школи Галини Никифоренко, яка познайомила гостей з навчальним закладом.

Заступник міського голови Ігор Ганьшин привітав учасників та підкреслив, що хмарні сервіси надають широкі можливості для створення різних навчальних ситуацій, в яких учні можуть освоювати і відпрацьовувати навички необхідні в XXI столітті.

Також, з вітальними словами до учасників семінару звернулись проректор з наукової роботи ЛОІППО Ольга Касьянова та начальник відділу освіти Лисичанської міської ради Тетяна Худоба.

Теоретична частина семінару розпочалась з виступу заступника директора з навчально-виховної роботи ЛСШ № 8 Ольги Касатової про створення нового освітнього середовища засобами Office365 та переваги використання хмарних сервісів у школі.

Керівник Всеукраїнського проекту «Хмарні сервіси в освіті» Світлана Литвинова презентувала новий проект всеукраїнського рівня «Розумники» (Smart Kids) та ще раз звернула увагу присутніх на ті можливості, що надають хмарні сервіси, актуальність їх використання в навчально-виховному процесі.

Також, в рамках проекту «Вишиваємо рушник разом!» відбулась урочиста передача рушника з міста Покровське до міста Хмельницький, в особі заступника директора Навчально-виховного комплексу №10 Алли Янковської.

Під час практичної частині семінару вчителі математики, інформатики, історії, правознавства, географії, біології, зарубіжної літератури, англійської мови та образотворчого мистецтва ЛСШ № 8 продемонстрували майстерність з використання хмарних сервісів в навчально-виховному процесі.

Інтеграція у європейський освітній простір потребує впровадження у навчальний процес новітніх методів, що засновані на використанні інформаційних технологій. Проведений захід продемонстрував, що фахівці загальноосвітніх закладів нашого міста впевнено і вчасно реагують на сучасні зміни в галузі освіти, готові підвищувати професійний рівень, обмінюватися й ділитися набутим досвідом.