У Лисичанську вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні

20 лютого в Україні відзначають День Героїв Небесної Сотні.

Пам’ятний день встановлено Указом Президента України Петра Порошенка 11 лютого 2015 року «на підтримку ініціатив громадськості та з метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року — лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України».

Минуло три роки від тих подій, які назавжди закарбувалися в історичній пам’яті нашого народу. У лютому 2014 року під час сутичок протестувальників із силовиками в центрі Києва загинули понад сто осіб, сотні були поранені, найбільше з яких — саме 20 лютого.

Звичайні люди, мирні громадяни, які вийшли на так званий Євромайдан, щоб відстояти своє право на мрію. Люди різних професій, які жили у різних куточках України. Такі здавалося б різні, але всі вони були схожими між собою. Схожими серцями, у яких жили віра, надія та любов. Віра — у перемогу добра та правди. Надія — на краще майбутнє для своєї країни, своїх дітей. Любов — до України.

Сьогодні, 20 лютого, в Лисичанському краєзнавчому музеї пройшов урочисто-траурний захід «Пам’яті Героїв Небесної Сотні присвячується».

В заході взяли участь Лисичанський міський голова Сергій Шилін, секретар Лисичанської міської ради Едуард Щеглаков, заступник міського голови Ігор Ганьшин, студенти вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації, учні професійних ліцеїв, представники громадськості та жителі міста.

В залі встановили стіну пам’яті Небесної Сотні, під час заходу присутні подивилися відеоролик зі спогадами очевидців тих подій, переглянули портрети загиблих героїв і документальні фото- та відеоматеріали.

Міський голова Сергій Шилін під час свого виступу зазначив: «Сьогодні ми маємо пам’ятати людей, які вийшли на Євромайдан три року тому, та вшанувати пам’ять загиблих. В наших серцях буде жити світла пам’ять про них і віра в те, що їхні мрії здійсняться. Ми маємо зробити все від нас залежне, щоб такі події більше ніколи не повторювались». Пам’ять героїв вшанували хвилиною мовчання.

Вихованці палаців культури міста представили зворушливі вокальні та літературні номери, присвячені Революції Гідності та пам’яті Небесної Сотні.