У Лисичанську відкрито виставку "Мономіста на Донеччині. Праця, виснаження та успіх. Корпоративні міста Донбасу"

1 лютого в рамках мистецького проекту «Музей відкрито на ремонт» в міському краєзнавчому музеї відбулося відкриття виставки «Мономіста на Донеччині. Праця, виснаження та успіх. Корпоративні міста Донбасу». У заході взяли участь студенти Лисичанського професійного гірничопромислового ліцею, куратори проекту «Музей відкрито на ремонт», мешканці та гості міста.

Виставку відкрила директор музею Ніна Бондар, яка в словах привітання коротко розповіла про суть мистецького проекту «Музей відкрито на ремонт» та значення нової виставки для широкого загалу.

На виставці презентовано 17 стендів, які присвячені аспектам зміни природного ландшафту та міського простору, праці та виробництва, відносин між людьми, а також відпочинку та життю після роботи. Серед персоналій виставки є і знамениті особистості, такі як Джон Юз, Олексій Стаханов і Володимир Сосюра.

В ході заходу також була проведена скайп-конференція з одним із авторів виставки, речницею Центру міської історії м. Львів Іриною Склокіною. Вона озвучила головну ідеї виставки — спробу подивитися на історію Донбасу через корпоративні міста — поселення, утворені навколо шахти чи заводу. В цих містах відносини між людьми, весь ритм їх життя пов’язаний з виробництвом — яке надає роботу, будує місто та формує творця індустрії. Під час скайп-конференції всі учасники заходу мали змогу поставити свої питання автору виставки.

Запрошуємо мешканців та гостей міста відвідати виставку «Мономіста на Донеччині. Праця, виснаження та успіх. Корпоративні міста Донбасу», яка буде працювати у краєзнавчому музеї до 15 лютого.

Відділ культури Лисичанської міської ради