Старт проекту "Садочок - простір дружній до дитини" у Лисичанську

У січні 2017 року в Луганській області для педагогів дошкільних навчальних закладів (ДНЗ) стартував проект «Садочок — простір дружній до дитини», який є складовою проекту «Створення безпечного та інклюзивного середовища в дошкільних навчальних закладах у східних областях України».

17 січня в м. Сєвєродонецьк відбулась робоча нарада з працівниками дошкільної освіти, в якій взяли участь й педагоги нашого міста. Під час наради було презентовано проект «Садочок — простір дружній до дитини» за ініціативою Всеукраїнського фонду «Крок за кроком» (ЮНІСЕФ). У ході роботи були розглянуті цілі та очікувані результати проекту, представлені фрагменти основних практик. За словами педагогів міста проект розпочався успішно, кожен отримав задоволення від спілкування, натхнення від роботи та сподівання на успішне особистісне професійне зростання.

Зазначимо, що протягом лютого поточного року заплановано участь педагогів дошкільної освіти нашого міста у семінар-тренінгах. Під час проведення семінарів педагоги отримають роздатковий матеріал, необхідний у процесі проведення окремих занять, канцтовари, навчально-методичну літературу, яку вони зможуть використовувати у своїй роботі, зокрема: навчально-методичні посібники «Доброго ранку: ми раді, що ви тут» (практика проведення ранкових зустрічей) та «Лялька як персона: педагогічний підхід для соціального і психічного розвитку дітей».

Упровадження проекту «Садочок — простір дружній до дитини» дозволить забезпечити умови для створення такої спільноти дітей, у якій один одного поважають і цінують, де панує позитивне ставлення до індивідуальних особливостей кожної дитини та атмосфера взаємної підтримки. Опорними дитячими садками в яких буде реалізуватися проект у Лисичанську визначено ДНЗ № 1 «Шпачок» та ДНЗ № 9 «Червона шапочка».

Зазначимо, що метою проекту є сприяння підвищенню рівня знань та навичок педагогів дошкільних закладів, обізнаності батьків у питаннях раннього розвитку дітей та поліпшення діалогу між батьками, вихователями й адміністрацією дитячих садочків.

Лисичанський методичний центр освіти