У Лисичанську відбулось нагородження 10-го ювілейного конкурсу дитячо-юнацької творчості "Сіверський Донець - очима молоді 2016"

Сьогодні, 17 листопада, у Центрі позашкільної робити зі школярами та молоддю відбувся урочистий захід з відзначення переможців та учасників 10-го ювілейного конкурсу дитячо-юнацької творчості «Сіверський Донець — очима молоді 2016». У заході взяли участь міський голова Сергій Шилін та його заступник Ігор Ганьшин, директор департаменту екології та природних ресурсів Луганської ОДА Олег Тіхонов, начальник управління Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів Віктор Антоненко, учасники та переможці конкурсу, громадськість.

Відкриваючи захід, Віктор Антонено зазначив, що досвід проведення конкурсу показав не лише розширення географії та збільшення кількості учасників, а й підвищення рівня їх підготовки, зростання інтересу молодого покоління до системних спостережень за водними об’єктами басейну ріки, щиру занепокоєність молоді станом екології рідного краю та усвідомлення гострої необхідності дбайливого ставлення та практичній діяльності з поліпшення стану річки.

Міський голова Сергій Шилін привітав усіх учасників заходу та відзначив, що пишається відношенням підростаючого покоління до поліпшення стану та відродження ріки Сіверський Донець, яка є основним джерелом водопостачання нашого регіону.

Зазначимо, що цього року для участі у конкурсу було надано 337 творчих робіт за 6 номінаціями: фотографія, прозові та поетичні твори, вироби з природних і прикладних матеріалів, дослідницькі роботи, агітаційні розробки. Заявки на участь були надіслані від 37 навчальних закладів Донецької та Луганської областей, з 10 населених пунктів.

За висновками комісії було відзначено понад 100 учасників конкурсу. Сьогодні, 40 юних лисичан було нагороджено почесними грамотами та дипломами ювілейного 10-го ювілейного конкурсу «Сіверський Донець — очима молоді 2016», окрім того 23 учасника конкурсу отримали заохочувані призи. Призові місця розподілились наступним чином.

В номінації «Малюнок» ІІ місце зайняла Поліна Руда (ДШМ № 1), в номінації «Дослідницькі роботи» І місце Дар’я Чумаченко (ліцей), в номінації «Агітаційні розробки» звання Лауреат отримала Софія Швачка (ЗОШ № 26), в номінації «Вірші, твори» І місце — Світлана Груздєва (ЗОШ № 25), ІІ місцеСвітлана Кулик (ЗОШ № 26), в номінації «Вироби з природного та вжиткового матеріалів» Лауреатами стали — Дмитро і Вікторія Какуля (ЗОШ № 25) та Орина Попова (гімназія).

Також, за сприяння проведення заходів до 10-го ювілейного конкурсу «Сіверський Донець — очима молоді 2016» Подяками Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів та громадської організації «Сіверський Донець — відродження» були нагороджені міський голова Сергій Шилін, його заступник Ігор Ганьшин, головний спеціаліст відділу освіти Лисичанської міської ради Людмила Бондаренко, директор та методист ЦВРШМ Галина Дрижакова та Ксенія Хайруліна, завідуюча художнього відділу Лисичанської ДШМ № 1 Ольга Тєлушкіна, вчитель хімії та екології Лисичанського багатопрофільного ліцею Олександр Волошин. Окрім того, подяки та подарунки отримали найактивніші навчальні заклади міста: Лисичанська багатопрофільна гімназія та загальноосвітня школа № 26.

Подарунком для присутніх були музичні номери художньої самодіяльності солістів міста.

 

 

 

 

IMG_2982IMG_2983

IMG_2980

 

 

 

 

 

IMG_3094