Міжнародний день Червоного Хреста і Червоного Півмісяця-2016:"Повсюди для всіх"

У день святкування Міжнародного дня Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, так само як і протягом усього 2016 року, ми вшануємо силу і міць всесвітньої гуманітарної мережі Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, широке охоплення її діяльності, а також зусилля наших волонтерів, діючи під єдиним девізом — «Повсюди для всіх».

У всіх куточках планети Міжнародний Рух Червоного Хреста і Червоного Півмісяця здійснює свою діяльність, щоб допомогти кожній людині. Всесвітнє співтовариство Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, що об’єднує в своїх рядах майже півмільйона співробітників та 17 мільйонів волонтерів, є потужною силою, здатною змінити на краще життя тих, хто перебуває в найбільш уразливому становищі.

При цьому здійснюється низка різноманітних видів діяльності — від забезпечення потреб тих, хто постраждав внаслідок лих і ситуацій збройного конфлікту, до надання допомоги жителям міст і важкодоступних областей, а також захисту інтересів найбільш уразливих груп населення. Керуючись основними гуманітарними принципами, ми мобілізуємо всю силу гуманності, щоб врятувати життя і полегшити страждання людей.

На початку громадського неспокою та збройного конфлікту на сході України та подій у Криму Товариство Червоного Хреста України мобілізувало весь потенціал для допомоги внутрішньо переміщеним особам та вразливим верствам населення, які завжди були під опікою Товариства. Були активізовані такі напрямки роботи: загони швидкого реагування, навчання основам першої допомоги та безпечному доступу, допомога пораненим, мобільні медичні бригади та інші.

Завдяки фінансовій та матеріальній підтримці від міжнародних партнерських організацій, Товариство Червоного Хреста України виконує понад 20 програм з надання допомоги потерпілим від збройного конфлікту на сході країни, внутрішньо переміщеним особам та найбільш потребуючим категоріям місцевого населення в усіх регіонах України.

В період з 2014 року по цей час гуманітарна допомога була надана понад 1 млн. внутрішньо переміщених осіб на загальну суму понад 388 млн. грн.

Один з важливих пріоритетів Товариства Червоного Хреста України уже 98 років поспіль — це допомога державі у наданні медичної, соціально-побутової, матеріальної та натуральної допомоги найбільш незахищеним верствам населення. На це спрямовані програми та численні благодійні заходи Товариства. На відміну від усіх інших благодійних інституцій, Товариство Червоного Хреста України — єдина громадська організація, що має особливий гуманітарний мандат, володіє гуманітарною ініціативою як повноважний член Міжнародного Руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця.

У межах Руху вибір девізу обумовлений прагненням нагадати про те, що, в першу чергу, надихає на участь в роботі Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, і дати високу оцінку відданості наших співробітників і волонтерів.

Лисичанська міська організація Товариства Червоного Хреста України