Підопічні терцентру взяли участь у заході з нагоди Міжнародного дня визволення в'язнів фашистських концтаборів

З нагоди Міжнародного дня визволення в’язнів фашистських концтаборів 8 квітня у Краєзнавчому музеї відбулася зустріч підопічних Лисичанського терцентру з в’язнем концтабору Михайлом Висоцьким та міським поетом Михайлом Лисицьким. «На жаль, усе менше серед нас ветеранів, які вижили після тортур фашистських концтаборів, та пам’ять про них живе у наших серцях і душах. Сьогодні ми низько вклоняємося перед мужніми людьми, які наперекір усім смертям зуміли вистояти у фашистському полоні та бажаємо їм міцного здоров’я та сили», — відмітив Михайло Лисицький.

Нагадаємо, що Міжнародний день визволення в’язнів фашистських таборів — пам’ятна дата, яка відзначається щорічно 11 квітня за ініціативою Організації Об’єднаних Націй. Цей день встановлено в пам’ять про повстання в’язнів концтабору Бухенвальд, яке відбулося саме 11 квітня 1945 року.

У Міжнародний день визволення в’язнів фашистських концтаборів ми згадуємо усіх, хто був за колючим дротом гітлерівських катівень, хто навіки залишився там — у безіменних могилах чи печах крематоріїв, і тих, хто вижив всім смертям на зло, живучи за мертвих.

Лисичанський терцетр