День добра

Вчора, 1 грудня, напередодні Міжнародного дня волонтерів, у Центрі позашкільної роботи зі школярами та молоддю знову було дуже гучно. Більше 100 волонтерів з 21 загальноосвітньої школи міста взяли участь у традиційному міському зльоті волонтерів «Твори добро».

Організаторами свята стали: міський відділ освіти, д/о «ДОЛЯ» ЦПРШМ, Товариство Червоного Хреста України (ТХЧУ) в місті Лисичанську. Юних волонтерів вітали заступник начальника відділу освіти Ірина Чумак, головний спеціаліст відділу освіти Людмила Бондаренко, голова ТЧХУ в місті Лисичанську Тетяна Бабіч.

Програма зльоту була насиченою, адже грудень — місяць, багатий на знакові, Міжнародні дати. Волонтери підвели підсумки за рік і згадали яскраві та значущі заходи. Адже бути волонтером — це не тільки наполеглива праця, але і дуже цікава справа. Акції, конкурси, зустрічі, виставки, цікавий досвід, нові друзі, знайомства. Традиційно, за активну добровольчу діяльність та розвиток волонтерського руху в місті Лисичанську грамотами ТЧХУ були нагороджені волонтери шкіл міста, волонтерські загони. Велику подяку також отримали і педагоги-волонтери, організатори волонтерських центрів, котрі цілковито безкорисливо підтримують волонтерський рух та знаходять для цього ресурси, час, ідеї.

Символічно, в цей день згадали і про 3 грудня — Міжнародний день інвалідів. При підтримці Товариства Червоного Хреста, з нагоди свята, в холі було оформлено виставку творчих робіт дітей-інвалідів «Відкритий світ», на якій було представлено близько 40 робіт. Це витвори з бісеру, малюнки, поробки з природного матеріалу, картини, вишивки, орігамі тощо. Усі учасники виставки були нагороджені подарунками.

В міжнародний день боротьби зі СНІДом, 1 грудня, спільно с творчою командою свята, учасники виразили свій протест проти ВІЧ, вважаючи, що позитивне відношення до життя та творчість дозволять відчути красу щастя.

Ми сподіваємось, що кожен із присутніх отримав ні з чим незрівнянні відчуття радості та відчуття причетності до дуже важливого — милосердя!

Центр позашкільної роботи зі школярами та молоддю