Лисичанськ приєднався до Всеукраїнської акції "16 днів проти насильства"

25 листопада у Лисичанську стартувала щорічна Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», метою якої є попередження насильства в сім’ї та жорстокого поводження із дітьми. Захід триватиме до 12 грудня.

Під час Акції у шкільних навчальних закладах та професійних ліцеях міста пройде ряд заходів, а саме: конкурси плакатів, стіннівок, книжкові виставки, тематичні години, бесіди, лекції-презентації, анкетування, зустрічі студентської молоді з психологами, представниками служби у справах дітей.

Крім того, протягом 16 днів Акції з 8-00 год. до 17-00 год. працює дитяча правозахисна прийомна Лисичанської міської ради, де кожен, з ким сталося лихо, може звернутися за порадами, консультаціями чи допомогою за телефонами:

— відділ у справах сім’ї, молоді та спорту (7-35-43, 7-29-39), служба у справах дітей(7-35-09);

— центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді(7-26-96);

— або зателефонувати на Національну гарячу лінію з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації за номерами: 0 800 500 335 або 386 (з мобільного). Дзвінки безкоштовні зі стаціонарних та мобільних телефонів будь-яких операторів по всій території України.

У рамках проведення Акції буде здійснюватися розповсюдження буклетів та відповідної літератури щодо попередження насильства, порад щодо кваліфікованої допомоги.

Зазначимо, що Міжнародна кампанія «16 днів проти насильства», проводиться з 1991 року, закликаючи людство до зупинки усіх видів насильства. Україна приєдналася до цього руху в 2000 році.

Відділ у справах сім’ї, молоді та спорту Лисичанської міської ради