День захисника України в ЗНЗ м. Лисичанська

На початку тижня в ЗНЗ м.Лисичанська відбулися заходи, присвячені Дню захисника України.

З метою вшанування мужності та героїзму захисників Незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу учнів та батьківської спільноти у КЗ «ЛСШ І-ІІІ ст № 27» були проведені виховні заходи: урочисті лінійки «Шануємо наших Нескорених», акція «Браслет Нескорених», показовий виступ ВСК «Сокіл» "«Козацький дух захисника у кожному із нас», лекції у шкільному музеї «Оберіг» «Гей, ви, козаченьки, вітер в полі...»

Напередодні свята в Лисичанській спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів № 8 було проведено цикл заходів за участю воїнів АТО та волонтерів:

Свято-зустріч учнів 11-А та 4-А класів з військовими батальйону «Кіровоград» (МВС), батальйону ім. Джохара Дудаєва, прикордонної комендатури та волонтерами — родиною Фетисових, за участю представників ГО «Сприяння розвитку Лисичанська» (кл. кер. Усцова В.В., Курілова Н.Л.);

Спортивно — розважальні змагання «Суперкозак-2015» між збірними командами 3,4,9,10,11 класів за участю бійців АТО, службовців МВС, випускників школи (відповідальні — Бєла О.М., Дінчиян Н.Б.);

Гра-розвага «Гей, джури, єднайтеся!» (паралель 2 кл.; відповідальна Таушканова Т.І.);

Урок історії — зустріч з службовцем прикордонної комендатури Канівцем Анатолієм (8-А кл, вчитель Косенко Т.Ж.);

Зустріч учнів 7-А, 7-Б класів (класні керівники Гальченко С.В., Білокур Т.В.) з Рославцем Едуардом Петровичем, бійцем ЗСУ, учасником АТО, та волонтером Лукашевич Валентиною Олександрівною;

Єдина виховна година «Герої живуть серед нас» (1-11кл).

У школі проведено акції: «Посилка солдатові», «Оберіг для солдата», «Лист солдатові», "Малюнок-привітання для солдата«...В акціях взяла участь більшість учнів 1-11 класів.

Протягом тижня в школі учні, батьки та вчителі збирали гуманітарну допомогу: гроші, продукти харчування, засоби гігієни та інше.

Учителі-волонтери Усцова В.В., Череміна Н.А., Гаврилюк А.О. організували доставку посилок та подарунків на блокпости: № 24, 29, Тошківський; в с. Золоте; в м. Костянтинівка (батальйону «Донбас-Україна»).

Гуманітарна допомога доставлена також у школи с. Нижнє, с. Кримське.

У класах проведено святкові «солодійки», на яких дівчатка подарували хлопцям «Оберіг солдата».

За матеріалами Лисичанського методичного центру освіти