Лисичанські спеціалісти взяли участь у семінарі з протидії торгівлі людьми

1 та 2 жовтня в смт. Новопсков на базі санаторію «Перлина» відбувся семінар на тему: «Впровадження національного механізму по встановленню статусу постраждалим від торгівлі людьми».

У заході взяли участь спеціалісти відповідальні за проведення процедури встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми.

Під час семінару були проведені анкетування та тренінги, а також обговорювались питання щодо причин та наслідків торгівлі людьми, нормативно-правової бази з питань торгівлі людьми та надання допомоги постраждалим, особливості роботи з постраждалими від торгівлі людьми, ідентифікації постраждалих від торгівлі людьми та надання допомоги.

Інформаційна пам’ятка для населення

Так, останнім часом почастішали випадки пропозицій посередництва у наданні громадянам статусу біженців в країнах Європейського Союзу. ПАМ’ЯТАЙТЕ, ЩО ТАКА ДІЯЛЬНІСТЬ Є НЕЗАКОННОЮ, і замість омріяного дозволу на перебування в іншій країні Ви можете стати жертвою шахраїв або опинитися в тенетах торгівців людьми. Для отримання статусу біженця, особа має САМОСТІЙНО звернутися до відповідних державних органів за кордоном, пройти чітко визначену процедуру та відповідати певним визначеним критеріям.

ЯКЩО ВИ ПОТРАПИЛИ У СИТУАЦІЮ, КОЛИ:

— Вас позбавляли вільного пересування та спілкування з родиною, відібравши Ваші документи;

— Вам пообіцяли добре оплачувану роботу (за кордоном чи в Україні), а потім не заплатили обіцяних грошей;

— Вас примушували відробляти неіснуючі борги;

— Ви не мали можливості за власним бажанням кинути роботу;

— Вас втягнули у злочинну діяльність або примушували жебракувати проти Вашої волі — ВИ ПОСТРАЖДАЛИ ВІД ЗЛОЧИНУ ТОРГІВЛЯ ЛЮДЬМИ.

ТЕПЕР ДЕРЖАВА ЗАХИЩАЄ ВАШІ ІНТЕРЕСИ,

ВИ МАЄТЕ ПРАВО НА:

— Отримання статусу постраждалого від торгівлі людьми;

— Допомогу у відновленні документів;

— Безкоштовне медичне обстеження і лікування;

— Отримання соціальних послуг і психологічної підтримки;

— Сприяння у працевлаштуванні.

У разі допомоги звертайтеся до фахівців Лисичанської міської ради за телефоном 7-29-39; 7-33-22. Телефон Національної гарячої лінії по протидії торгівлі людей та консультуванню мігрантів 0800505501.

Відділ у справах сім’ї, молоді та спорту Лисичанської міської ради