Від ідеї до справи

Щорічно, з початком навчального року, вирішувати важливі та актуальні питання життєдіяльності міської дитячої організації «ДОЛЯ» Лисичанського центру позашкільної роботи із школярами та молоддю збираються юні лідери. Цей рік не виключення. 29 вересня у ЦПРШМ відбулася конференція лідерів шкільних дитячих організацій. У ній прийняли участь діти з 19 шкіл міста, бажаючі стати частиною чогось дуже масштабного, грандіозного, отримати нові знання та досвід в напрямках, котрі їх зацікавлять.

Обговорювали найбільш нагальні питання, з’ясовували наскільки цікавим буде з «ДОЛЕЮ» в цьому році. Першим у порядку денному стояло питання щодо принципів діяльності міської організації, оновлення та затвердження Статуту. Не менш важливим та відповідальним стало питання вибору керівного складу дитячої організації.

П’ять кандидатів виявили бажання працювати та бути в центрі справ міського дитячого життя. Претенденти на «високу» посаду з інтересом представляли власні візитівки, ділилися ідеями, пропагували цікавий досвід роботи в шкільній організації. Вступаючи час від часу у дискусію, діти, методом відкритого голосування, вибрали заступниками голови координаційної ради д/о «ДОЛЯ» ученицю ЗОШ № 9 Ірину Гонтаренко та ученицю ЗОШ № 4 Анастасію Живагу.

В організаційний комітет, проявивши власне бажання та ініціативу, увійшли: Ілля Лифар (ЗОШ № 26); Кристина Матвєєва (НВК «Гарант»), Ліана Кожевнікова (ЗОШ № 18), Богдан Хмельницький (ЗОШ № 25).

Плідною частиною конференції стало обговорення та затвердження плану роботи на рік. Було дуже багато свіжих ідей. Кожен учасник конференції захищав та відстоював свої пропозиції. Гарячі суперечки «розгорілися» навколо ідеї подальшої реалізації проекту «Міст дружби». А однією із пропозицій дітей, яка запам’яталася, стала акція до Дня захисника України «Патріотичний флешмоб».

В кінці конференції всі учасники ділилися приємними враженнями та побажаннями. Не забули і про «селфі». Це — на довгу та приємну пам’ять!

Лисичанський центр позашкільної роботи зі школярами та молоддю