В Лисичанську відбувся семінар з питань організації і вдосконалення роботи служб діловодства і архівних підрозділів підприємств, установ та організацій міста

Сьогодні, 31 жовтня, в приміщенні архівного відділу Лисичанської міської ради відбувся семінар з питань організації і вдосконалення роботи служб діловодства і архівних підрозділів підприємств, установ і організацій — джерел формування Національного архівного фонду архівного відділу.

На семінар були запрошені відповідальні особи за архіви підприємств, установ та організацій міста, в діяльності яких утворюються документи Національного архівного фонду, а саме: відділу освіти Лисичанської міської ради, фінансового управління Лисичанської міської ради, ПАТ «Лисичанськвугілля», ВП «Шахта ім. Д.Ф.Мельникова», ВПУ № 94, КЗ «Лисичанського медичного коледжу», КУ «ТМО м. Лисичанськ», Лисичанського державного гірничо-індустріального коледжу, Лисичанського міського суду, Лисичанської територіальної організації профспілки працівників вугільної промисловості, КЗ «Лисичанський міський краєзнавчий музей».

На семінарі було зроблено основний акцент на приведення у відповідність з вимогами постанови Кабінету Міністрів України від 17.01.2018 № 55 «Деякі питання документування управлінської документації» інструкцій з діловодства підприємств, установ, організацій, які під час своєї діяльності формують документи Національного архівного фонду.

Також були обговорені питання про якісне та своєчасне проведення експертизи цінності всіх документів, які створюються під час діяльності організацій. Обговорювались питання перевірянні наявності та стану документів, які готуються до передачі на державне зберігання.

Були розглянуті питання про якість та правильність формування справ, їх фізичний, санітарно-гігієнічний і технічний стан документів, питання зі своєчасного складання описів постійного зберігання та з кадрових питань (особового складу), актів про вилучення для знищення документів, не віднесених до НАФ.

Архівний відділ Лисичанської міської ради