"Луганщина - це Україна"

6 червня майстри декоративно-ужиткового мистецтва та учасники художньої самодіяльності міста взяли участь в урочистостях з нагоди 77-ї річниці утворення Луганської області, які проходили у Сєвєродонецьку.

Лисичанськ, як і інші міста та райони Луганської області, представив свої роботи у “місті майстрів”, що розташувалося на центральній площі.

Близько 20 наших майстрів презентували 300 своїх робіт, серед яких — вишивка хрестом, стрічками, бісером, ковка, біокераміка, фотовиставка та художній розпис. Під час роботи виставки працювали майстер-класи по художньому розпису, оригамі, виробленню квітів з текстилю, які проводили майстри декоративно-прикладного мистецтва Луганщини Лариса Лисицька, Наталія Савенко та Олена Кислякова. Гостей свята до перегляду виставки запрошували ростова-лялька Лисиця, яка уособлювала символ нашого міста, та дует баяністів у складі Валерія Сидоренко та Олександра Могильникова.

У концертній програмі на головному помості свята Лисичанськ представляли кращі творчі колективи та солісти міста: хореографічні колективи «Стрит Денс», «Арт-денс» та «Веселка», народний чоловічий ансамбль «Обрій», вокальна група «Віа-ля», дует «Сенсація», солісти Анастасія Сохань, Микита Дерев’янко та Ілона Сердюк.

Відділ культури Лисичанської міської ради