Завдяки акції "Нова книга - дітям Лисичанська" зібрано 455 примірників книг та 300 журналів

Лисичанській бібліотеці для дітей майже 70 років. Сьогодні — це інформаційно-освітній центр та центр дозвілля для дітей міста.

У своїй роботі бібліотека реалізує ряд успішних проектів: ляльковий театр «Сонечко», Всеукраїнський тиждень дитячого читання, програма «До книжки — з колиски», літературно-творчі акції: «Лавочки під відкритим небом», «Бібліотечний десант», читацькі конкурси, вікторини.

Одним з найяскравіших проектів стала оголошена на початку 2013 року дитячою бібліотекою благодійна акція «Нова книга — дітям Лисичанська». Девізом акції стали слова видатної шведської дитячої письменниці Астрід Ліндгрен «Давая детям книги, вы дарите им крылья!».

До участі в акції були запрошені зарубіжні бібліотеки, видавництва України та світу, знамениті люди світу, сучасні письменники, жителі міста Лисичанська.

За час проведення акції в ній в’язали участь колеги із дитячих бібліотек Естонії, Словаччини, Азербайджану. Яскраві дитячі книги, абетки, карти, фотоальбоми своїх країн надіслали посольства Німеччини, Великобританії, Алжиру, Словенії.

Масу задоволенняі позитиву отримали читачі дитячої бібліотеки від книжок, подарованих відомими артистами Віктором Павликом, Катериною Бужинською, Вірою Брежнєвою, Каріною Абдулліною, Іллєю Лагутенком.

Найактивнішими учасниками акції стали видавництва України — «СКІФ» (Донецьк), «Махаон» (Харків), «Криниця» (Київ), «Піраміда» (Львів), «Свічадо» (Львів), «Картографія» (Київ), «Зеніт» (Київ), «Букрек» (Чернівці), «Либідь» (Київ), журнал «Шишкин ліс» (Донецьк), журнал «Малятко», журнал «Бористен» (Дніпропетровськ), видавництво «ЕНАС-КНИГА» та інші.

Завдяки вдалому проекту та злагодженій роботі всього колективу бібліотеки для дітей № 1 про наше маленьке містечко та дитячу бібліотеку знає майже весь світ. До акції залучились люди, які дізнались про неї зовсім випадково та не залишається осторонь. Так Людмила Клюєва надіслала до бібліотеки теплий лист про своє життя з двома книгами-казками. Також відгукнулась на участь в акції видатна українська авторка Ірен Роздобудько та подарувала свої книжки!

На сьогодні завдяки небайдужим людям, учасникам акції, маленьким мешканцям Лисичанська подаровано 455 примірників книг та 300 журналів на різні смаки та вподобання. Та акція, оголошена бібліотекою для дітей № 1 м. Лисичанська, розширила свої межі. При підтримці мешканця м. Києва Олександра Арефьєва, в бібліотеці було відкрито ігровий майданчик «Бібліопазлик».

Тож, бібліотекарі не зупиняються на досягнутому, у них багато думок і акція буде тільки розвиватися. В межах акції буде розпочато новий проект «Наша рідна Батьківщина» до Дня незалежності, який передбачає створення мапи України із зазначенням міст, з яких отримано книги для дітей Лисичанська та великої книжкової виставки. Акція триває і нові, отримані, книжки обов’язково знайдуть відображення в проекті «Наша рідна Батьківщина».

Відділ культури Лисичанської міської ради