Валерій Сидоренко переможець Міжнародного конкурсу баяністів-акордеоністів "Perpetuum mobile"

3 травня на базі Дрогобичського державного педагогічного університету ім. І.Франка відбувся VIII Міжнародний конкурс баяністів-акордеоністів «Perpetuum mobile». Місто Лисичанськ представляв викладач Лисичанської дитячої школи мистецтв № 1 Валерій Сидоренко, який у IV категорії «Виконавці народної, естрадної та джазової музики» посів І місце.

Яскравий, емоційний, динамічний виступ викликав бурхливі оплески не тільки у глядачів та учасників конкурсу, а й у авторитетного міжнародного журі. Після виступу Валерію Васильовичу поступило багато пропозицій для виступу у фестивалях баяністів-акордеоністів у Білорусі, Західній Україні у якості почесного гостя. Член журі, класик сучасного баянного та акордеонного мистецтва Володимир Зубицький запросив Валерія Сидоренка для участі у конкурсі-фестивалі в італійському місті Ланчіано.

Зазначимо, що конкурс відноситься до найпрестижніших та серйозніших конкурсів не тільки в Україні, але і в Європі. Унікальність конкурсу полягає у тому, що в ньому беруть участь представники всіх трьох сфер музичного навчання: академічного, педагогічного та культурно-освітнього. У конкурсі брали участь представники 5 країн світу — України, Білорусії, Польщі, Литви та Італії.

Відділ культури Лисичанської міської ради