Колектив клубу «Райдуга талантів» прийняв участь у V Міжнародному козацькому фестивалі «Любо»

9 вересня у Станиці Луганській відбувся V міжнародний фестиваль козацької культури. В урочистому відкритті фестивалю взяв участь заступник голови Луганської облдержадміністрації Анатолій Івченко. Він привітав творчі делегації з України, козацькі колективи з Білорусії, Росії, Молдови, Придністров’я та Сахаліну.

Клуб майстрів декоративно-прикладного мистецтва «Радуга талантов», що працює у Лисичанській центральній бібліотеці, на фестивалі представляли 17 майстрів — одна з найбільш численних делегацій.

За участь у V Міжнародному козацькому фестивалі «Любо» колектив клубу «Радуга талантів» отримав Диплом фестивалю від голови оргкомітету фестивалю голови Станично-Луганської райдержадміністрації Г.І. Черноусова та начальника управління культури та туризму облдержадміністрації І.В. Григор’євої.

Гостей фестивалю чарували дивовижні писанки та вишиванки Народного майстра Луганщини Лариси Лисицької. Співала Україна у вишитих рушниках Валентини Шуваєвої, Народного майстра Луганщини та Галини Головньової. Вишиті сорочки Народного майстра Галини Крижановської приміряли козаки. До вподоби їм стало й мистецтво Народного майстра Олени Білецької, затамувавши подих присутні розглядали роботи з бісеру та художньої зварки братів Бережних. Вперше взяли участь у фестивалі з ажурними в’язаними виробами Наталя Потураєва, вишивка стрічками Олена Швець, лялька оберіг Наталі Безволенко.

Лисичани пишалися тим, що вироби з солоного тіста Світлани Додух та печворк Майї Гнеушевої були представлені лише нашими майстрами.

Високу оцінку отримала вишита ікона Богородиці роботи Валентини Ковальової та вишивка Валентини Ромашової, вироби з дерева Веніаміна Бороздіна.

Відділ культури Лисичанської міської ради