«Найти бы кисть для совершенства»

Під такою назвою 21 квітня у міському краєзнавчому музеї відбулось урочисте відкриття персональної виставки живопису професійного художника Валентина Кириловича Стрєльцова, присвячена 70-річчю з дня його народження.

Автор робіт не раз представляв свої роботи в краєзнавчому музеї і заслужив повагу та прихильність багатьох шанувальників його творчості.

На виставці представлено 54 роботи (на фото), серед яких більша частина — пейзажі, але є портрети та натюрморти.

Працює Валентин Кирилович в жанрі реалістичного живопису, пише з натури. Серед написаних робіт (а їх понад 150), більша частина знаходиться в приватних колекціях любителів мистецтва України, Росії та Канади. Своїми вчителями і наставниками живописець вважає Рєпіна, Левітана, Полєнова, Сурикова, Куїнджі, — це та плеяда живописців, які втілюють собою «золоте століття» живопису.

Валентин Кирилович є вчителем та наставником багатьох молодих художників, серед яких Дулін Єгор — єдиний в Лисичанську художник — член Союзу молодих художників, Іван Кочнєв, Олексій Попов, Олена Свєтлова та інші. Багато хто з його учнів продовжує навчання в Києві, Харкові, Донецьку, Луганську, Москві, Санкт-Петербурзі та Уфі.

Ця виставка має велике значення для культурного життя нашого міста та для естетичного виховання підростаючого покоління.

Запрошуємо мешканців та гостей міста відвідати виставку.

Виставка працює у міському краєзнавчому музеї з вівторка по суботу з 09.00 до 17.00 години до 01 липня 2011р.

Відділ культури міськради