Аліса Євдошенко запрошена до Києва для участі в урочистостях і нагородженні

alt31 березня центральна бібліотека м. Лисичанська приймала гостей, тут відбувся дитячо-юнацький літературний конкурс «Проба пера». Цього року він був присвячений 50-річчю першого польоту людини в космос — Ю.Гагаріну і 90-річчю двічі Героя Радянського Союзу льотчика-космонавта Г. Берегового, тісно пов’язаного із землею Донбасу.

Метою конкурсу є відкриття нових талантів, допомога молоді реалізувати свої творчі здібності. На конкурс було відібрано більш ніж 30 заявок учнів учбових закладів міста за трьома віковими категоріями. Тематика творів юних поетів різноманітна і пов’язана не лише з підкоренням космічних просторів, але і з темами, які хвилюють юні душі, любов’ю до рідної землі, тривогою за долю України, юнацьким почуттям. Членами журі були А. Акентьєв, М. Некрасовський представники Міжрегіонального Союзу письменників України і Конгресу літераторів України, а також представники громадської організації «Російський Союз Донбасу в Луганській області».

altЗа результатами конкурсу у наймолодшій віковій категорії кращими стали Голданова Діана — 1 місце, Крецина Аліна — 2 місце. У другій віковій категорії перемогли: Гомазова Олена — 1 місце, Супрун Марія — 2 місце та Товк Ігор — 3 місце. Серед найстарших 1 місце зайняла Мащенко Анастасія, 2 місце — Юрчило Світлана, 3 місце — Васильєва Поліна.

Переможцям вручені дипломи і цінні подарунки, які люб’язно надали наші гості з Луганська, представники громадської організації «Російський Союз Донбасу в Луганській області».

Крім того заохочувальні призи були вручені Кладко Сергію, Евдошенко Алісі, Стогний Антону, Шевченко Ніні, Ремичайло Валерію та Домнич Поліні.

За результатами цього конкурсу, творча Аліси Евдошенко (на фото) була направлена на Всеукраїнський конкурс шкільних і студентських робіт «Сквозь тернии к звездам», присвячений 50-річчю польоту Гагаріна. Конкурс був оголошений Посольством Російської Федерації в Україні і Представництвом Росспівробітництва в Україні. Рішенням журі Аліса Євдошенко запрошена до м. Києва для участі в урочистостях і нагородженні.

Відділ культури Лисичанської міської ради