Депутат Державної Думи Російської Федерації А.С. Стародубець – наш земляк

18 березня 2011 року у міському краєзнавчому музеї пройшла зустріч з депутатом Державної Думи Російської Федерації, членом фракції «ЕДИНАЯ РОССИЯ», членом Комітету Державної Думи в міжнародних справах, головою підкомітету із законодавчого забезпечення міжнародної співпраці Російської Федерації у сфері протидії тероризму, організованій злочинності, незаконному обігу наркотиків, незаконній міграції, а також в області реалізації прикордонної політики Стародубцем Анатолієм Сергійовичем (на фото).

У своєму виступі А.С. Стародубець акцентував увагу молоді на підготовці до служби в армії, на участь у громадському житті та формуванні світогляду майбутніх захисників Вітчизни.

В ході бесіди з учасниками зустрічі Анатолій Сергійович розповів про події у Афганістані, про свою участь в розвідувальних операціях, про бойові нагороди, отримані ним за виконання цих операцій. Також А.С. Стародубець розповів про свою роботу на посаді голови Центральної ради Загальноросійської громадської організації «Російська оборонна спортивно-технічна організація — РОСТО (ДОСААФ)» та інше.

Довідка: А.С. Стародубець народився 09.10.1957 р. в м. Новодружеськ. Після закінчення ОШ № 6 працював інструктором в міському комітеті комсомолу. Після чого був направлений на навчання у Вищу школу КДБ ім. Ф.Е.Дзержинського.

Проходив службу в органах державної безпеки, викладав в Академії ФСБ Росії. Служив в Федеральній прикордонній службі Російської Федерації, був керівником апарату Комітету Державної Думи по обороні, статс-секретарем — першим замісником голови Державного комітету Російської Федерації по фізичній культурі та спорту. Генерал-лейтенант запасу.

Нагороджений орденом «За службу Вітчизні в Збройних Силах СРСР» ІІІ ступеня, медалями «За відвагу» та «За бойові заслуги».

Відділ культури Лисичанської міської ради