Лисичани взяли участь у фестивалі традиційних і сучасних вертепів

Напередодні Старого Нового року учасники народної театр-студії «Лімпопо» (керівник Надія Бражникова) і зразкової дитячої театральної студії «Арлекін» (керівник Ірина Кабанова) коммунального закладу «Лисичанський міський Палац культури» взяли участь у дводенному фестивалі традиційних і сучасних вертепів «Вертеп-фест».

Вертеп вже третій рік поспіль проходить у місті Харків. Кожного разу він збирає близько півтисячі учасників з усіх куточків України — представників вертепних театрів, колядників, фольклорно-театральних колективів, аматорських об’єднань.

Цього року «Вертеп-фест 2019» став не тільки українським, а й міжнародним та прийняв понад 100 колективів з України, Польщі, Германії, Греції, Грузії та Азербайджану.

12 січня учасники заходу пройшли святковою ходою по центру Харкова від площі Конституції до площі Свободи. Після ходи учасники Вертеп-фестивалю долучилися до Всеукраїнської акції одночасного виконання колядки «Нова радість стала».

Вже 13 січня відбулися виступи учасників фестивалю в ЦПКіВ ім. Горького і перша в історії фестивалю загальна зустріч колективів-учасників «Етновечорниці», де наші колективи показали вистави-мініатюри «Різдвяні колядки». Слід зазначити, що організатори відмітили учасників нашого міста, як самих яскравих учасників Вертеп-фесту та нагородили Дипломами фестивалю.

Відділ культури Лисичанської міської ради