Майстри клубу "Райдуга талантів" взяли участь у фестивалі Української гри та іграшки

6 липня майстри клубу «Райдуга талантів», що діє при центральній бібліотеці КЗ «Лисичанська ЦБС», взяли участь в обласному фестивалі Української гри та іграшки, який відбувся у м. Кремінна на березі річки Красна.

Фестиваль української народної іграшки та гри направлений на відродження стародавніх українських традицій і ще глибше занурення в українську культуру та народну творчість, та це не лише підтримка та розвиток народних традицій, а й своєрідна мистецька терапія за допомогою поринення в ігри та фольклор.

Під час фестивалю усі бажаючі мали можливість ознайомитися з різними техніками створення народних іграшок з природних матеріалів.

Виставка чудових іграшок та жіночих прикрас, зроблених руками майстринь Лисичанська, зацікавила багатьох гостей фестивалю. Слова підтримки почули учасниці і від міського голови нашого міста Сергія Шиліна.

Впродовж дня гості та учасники фестивалю долучилися до прадавніх традицій святкування Івана Купали. Дівчата заздалегідь плели віночки з польових квітів, робили купальські дерева та ляльок Маренку і Купайла. Завершилося свято урочистим нагородженням учасників, серед яких відзначили дипломами обласної держадміністрації і лисичанок — Олену Ярошенко та Надію Шконду, а Тетяна Немченко отримала цінний подарунок за проведений майстер-клас.

Ефектним завершенням свята стало запалення великого купальського вогнища, що є давньою традицією святкування найзагадковішого народного свята Івана Купала.

Відділ культури Лисичанської міської ради