"Адвокація у стилі ЕТНО"

З 25 по 29 червня завідувач Інтернет-центром центральної бібліотеки КЗ «Лисичанська ЦБС» Марина Бутенко взяла участь у VI Всеукраїнській літній школі адвокації для бібліотекарів «Адвокація у стилі ЕТНО», яка проходила у м. Полтава та інших містах області – Гадячі, Диканьці, Опішні, Решетилівці. Організатором школи виступила Секція Української бібліотечної асоціації з адвокації.

Бібліотекарі зі всієї України, які на тиждень стали справжнісінькими школярами, поринули у насичену програму навчання. Програма школи складалася з занять різних форматів, це й низка уроків «Адвокація від А до Я» і культурні картування в мобільних аудиторіях, адвокаційні вечорниці та етносемінари, бібліобрифінги та бібліотечні етногойдалки, а також зустрічі з представниками місцевої влади, лідерами успішних ОТГ та мешканцями громад і, звичайно ж, зустрічі з колегами-бібліотекарями.

Серед найяскравіших сюрпризів Школи стали: творча зустріч із директором видавництва «Час майстрів» - офіційного партнера УБА, етносемінар у Музеї українського весілля з Тетяною Гетьман, етносемінар «Опішнянські куманці» у Національному музеї-заповіднику українського гончарства в Опішному та найнезабутнішою «родзинкою» Школи для всіх учасників назавжди залишиться нічна прогулянка із сюрпризами та несподіванками у Гоголево.

Під час навчання у VI Всеукраїнській літній школі адвокації для бібліотекарів «Адвокація у стилі ЕТНО» бібліотекарі не лише отримували знання, а й налагоджували професійні стосунки, обмінювалися досвідом, вчилися працювати в команді та заглиблювались у національний колорит багатої, гостинної та смачної Полтавщини.

Відділ культури Лисичанської міської ради