Лисичани взяли участь у III літній Міжнародній театральній школі

З 24 по 30 червня керівник народної театр-студії «Лімпопо» Надія Бражнікова та керівник зразкової дитячої театральної студії «Арлекін» Ірина Кабанова (Лисичанський міський ПК) взяли участь у III літній Міжнародній театральній школі «ТЕАТРОН», яка проходила у м. Миколаїв.

Протягом тижня учасники школи мали змогу познайомитися як з молодими, так і з іменитими режисерами, педагогами та майстрами сценічного мистецтва України та Європи, а саме: Йонас Бузиляускас — художній керівник і режисер Rebus Teatras (м. Анікщай, Литва), який представив до уваги слухачів школи майстер-клас по образним рішенням у виставі; Євген Тищук — актор, режисер, драматург, педагог, головний режисер Мукачівського драматичного театру (м. Мукачево, Україна) проводив курс по театральній біомеханіці Всеволода Мейєрхольда; Євген Гимельфарб — заслужений діяч мистецтв України, старший викладач Одеського театрально-художнього училища (м. Одеса, Україна) приїхав не один, а зі студентами, які наочно продемонстрували етюдний метод репетицій по створенню образів у виставі; Ірина Кабанова (м. Лисичанськ) керівник зразкової дитячої театральної студії «Арлекін», старший викладач дитячої школи мистецтв № 1, розповіла як в малій дитині виховувати дух співробітництва, чуйності та впевненості в собі на прикладах та вправах своїх студійців. Такий обсяг доводить, щоб стати професійним актором або режисером, треба виховувати молодь з малечку.

В підтвердження проходження курсу всі учасники отримали сертифікати III Міжнародної літньої театральної школи «ТЕАТРОН».

Відділ культури Лисичанської міської ради