Лисичанський ансамбль «Рапсодія» здобув І місце на фестивалі-конкурсі «Золотий Орфей»

17 та 18 лютого ансамбль викладачів «Рапсодія» (Лисичанська ДШМ № 1) у складі: Валерія Сидоренко, Маргарити Погрібної, Олени Духновської та Володимира Бахтіна взяли участь у X Відкритому Міжнародному фестивалі-конкурсі пісні та музики «Золотий Орфей», який відбувся у м. Дніпро.

Інструментальний ансамбль «Рапсодія» був створений в 2015 році. Спочатку це було інструментальне тріо викладачів у складі Олени Духновської (скрипка), Маргарити Погрібної (фортепіано) та Валерія Сидоренко (акордеон).

     Пізніше до складу ансамблю додався Володимир Бахтін (балалайка-контрабас). Керівник колективу — лауреат міжнародних та всеукраїнських конкурсів Валерій Сидоренко. За невеликий проміжок часу інструментальний квартет зарекомендував себе як оригінальний, яскравий, творчий колектив, який користується заслуженою популярністю не тільки в м. Лисичанську, а й у багатьох містах Луганської області та за її межами. Свій професіоналізм колектив демонстрував на багатьох міжнародних і всеукраїнських конкурсах та різних концертних майданчиках. В репертуарі ансамблю класична, народна і сучасна музика, а також твори власного авторства.

В черговий раз колектив показав свою майстерність і професіоналізм, здобувши І місце в номінації «Інструментальний жанр». Учасники ансамблю були нагороджені дипломом та пам’ятним кубком.

Відділ культури Лисичанської міської ради