Провідний методист Лисичанської ЦБС Марія Пікуль пройшла навчання у V Зимовій школі молодих бібліотекарів

З 12 по 15 лютого провідний методист Лисичанської ЦБС Марія Пікуль взяла участь у V Зимовій школі молодих бібліотекарів Української бібліотечної асоціації, що проходила в Закарпатській області, с. Ізкі (Еко-курорт «Ізкі»). Організатором школи виступила Молодіжна секція Української бібліотечної асоціації.

Програма школи складалася з корисних та цікавих тренінгів з найактуальніших тем, а саме: «Трансформація сучасних бібліотек», «Пошук та критичний аналіз інформації», «Бібліотека як бренд міста», «Бібліотека в соціальних мережах: комунікація та створення контенту», «Мобільні технології в обслуговуванні читачів», «Використання плейкастів та QR кодів в бібліотечній роботі» та ін.

Також в рамках програми школи було презентовано роботу Молодіжної секції УБА, роботу Центру імені Митрополита Андрія Шептицького (м. Львів), проект адаптації автоматизованої бібліотечної інформаційної системи.

Під час навчання у Зимовій школі молоді бібліотекарі не лише отримували теоретичні знання, а і налагоджували професійні стосунки, обмінювалися досвідом, вчилися працювати в команді та виконували практичні завдання.

По закінченні Зимової школи Марія Пікуль отримала сертифікат про проходження професійного навчання. Отриманим досвідом і знаннями вона поділиться з бібліотекарями Лисичанської ЦБС під час методичних семінарів та практикумів.

Відділ культури Лисичанської міської ради